Android – Java Switch

Switch yapısı ile yapacaklarımızı if elseif yapısı ile de yapabiliriz. Fakat bazı durumlarda bu yapıyı kullanmak isteyebiliriz. Dil tasarımcıları bizler için böyle bir yöntem de hazırlamışlar. Bu yöntemde örnekleyecek olursak kullanıcıdan aldığımız bir değere göre bir sonuç üretmek isteyebiliriz. Mesela gelen değer 1 ise bunu 2 ise bunu veya hiçbiri değilse bu işi yap şeklinde aklımızda canlandırabiliriz.

Aşağıdaki örnekte bir sayı değişkeni oluşturdum ve 1 değerini verdim siz herhangi başka bir değerde verebilirsiniz. Sonra switch yapısı içerisinde aşağıdaki gibi durumlar belirledim. Switch içerisinde sayı değişkenine bakıyoruz ve değer bir ise case 1:  deger değişkenine “Monitör”  değerinin atanmasını sağladım. 2 ve 3 içinde farklı değerler atadım. Eğer sayı değişkenine atanan sayı belirlediğim durumlardan hiç birinde yoksa o zamanda default: kısmında ki değerin atanmasını sağladım. Sonunda bu deger değişkenini ekrana yazdırdım.

int sayi = 1;
String deger;

switch (sayi){
    case 1:
        deger = "Monitor";
        break;
    case 2:
        deger = "Klavye";
        break;
    case 3:
        deger = "Mouse";
        break;
    default:
        deger="Tablet";
        break;
}
System.out.println(deger);

Switch kullanımı bu kadar. Bu yöntemde yapacağımız içi if elseif yapısı ile de yapabilirdik fakat bazı durumlarda bunu kullanmak isteyebiliriz. Koda yazarken daha düzenli bir görünümde sunuyor. Hangi yöntemi kullanacağımız tamamen bize kalmış.

Leave a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.